Новини  |  Публікації  |  Фото  |    |  
RSS  |  PDA Версія  |  Архiв  |  |  
4POST НОВИНИ Незалежне Iнтернет-видання

ДАІ попереджає, рухатися колонами містом заборонено

23 грудня 2013, 13:17

Написати коментар 1      Версія для друку 

ДАІ попереджає водіїв у Києві про відповідальність за рух колонами, а також за блокування шляхів.

Про це йдеться на сайті ДАІ і розраховано на активістів автомайдану.

"У деяких ЗМІ з’явились заклики до громадян України найближчим часом виїхати на транспортних засобах в урядовий квартал (вулиці Банкова, Лютеранська, Грушевського, Інститутська, Шовковична, Круглоуніверситетська)", - йдеться у повдіомленні.

"Зрозуміло, що масовий виїзд до центральної частини міста на транспорті призведе до значних ускладнень у дорожньому русі і може паралізувати подальше пересування всього транспорту. Тому, нагадуємо ініціаторам подібних закликів, що на підставі ст. 10 Закону України "Про міліцію", з метою виявлення, запобігання і припинення кримінальних та адміністративних правопорушень, міліція відповідно до своїх завдань зобов’язана вживати профілактичних заходів, виявляти причини й умови, що сприяють вчиненню правопорушень, вживати в межах своєї компетенції заходів щодо їх усунення", - зазначили у ДАІ.

Крім того у повідомленні попередили, що "за порушення вимог п. 32. 1. ПДР передбачена відповідальність згідно статті 125 КУпАП, йдеться про те, що забороняється рух колон у складі більше як 5 механічних транспортних засобів без узгодження з Державтоінспекцією".

"Нагадуємо, що блокування транспортних комунікацій, доріг, шляхів сполучення, відповідно до ст. 279 КК України, тягне за собою кримінальну відповідальність та карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років", - зазначили у ДАІ.

Тому Державтоінспекція нагадує про відповідальність за вищевказані порушення і звертається до водіїв не ускладнювати рух собі та своїм колегам.

Між тим активіст автомайдану Дмитро Булатов у своєму Facebook назвав це "брєдом", оскільки "за законом вони не мають права вас карати".

"Вони намагаються залякати автомобілістів у різні способи. Ви маєте право не виходити з машини, не давати в руки даішників документи. І я прошу вас не підписувати жодних документів, а також вимагайте пояснення причин зупинки і знімайте це на відео", - зазначив він.

"Наші адвокати напишуть коротку інструкцію по тому, як треба поводитись, якщо вас зупинили даішники", - додав він і надав телефони адвокатів, які можна знайти на сторінці Facebook автомайдану.

Українська правда

киянин 23.12.2013, 13:26
А ДАІ знає, що Київ це загальна колона машин, що ледве рухається або стоїть годинами у "пробках"?
Переглянути всі 1      Написати коментар
ОСТАННІ В РОЗДІЛІ
ФОТОРЕПОРТАЖІ
ВАЖЛИВО
Усі протестувальники звільнені з-під варти - 14:11
Меркель зустрінеться з Кличком та Яценюком - 13:54
На Майдані назвали провокацією вимоги прокурора Києва - 13:24
Лідери фракцій Ради не змогли погодити зміни до Конституції
- 13:09
Міліція заявляє, що частина активістів, який вважають зниклими, перебуває під вартою - 12:52
Яценюк попереджає про можливу ескалацію конфлікту - 12:36
Росія заявляє про готовність бути посередником між українською владою та опозицією - 11:49
Долар продовжує рости - 11:04
Ультрас оголосили перемир`я на невизначений термін - 16:35
Прокурор Києва оголосив перелік вулиць та будівель, звільнити які вимагають у активістів - 15:46
ОБГОВОРЕННЯ
ПО ТЕМІ

ПОПУЛЯРНІ
В ПР почали інформподготовку до відмови Януковича від коаліційного уряду
ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ
ПОЛІТИКА
В ПР почали інформподготовку до відмови Януковича від коаліційного уряду
У Партії регіонів почали інформподготовку до відмови президента від ідеї створення технічного уряду.
14 лютого, 11:08 - Українська правда
ПОЛІТИКА
Суд виправдав Попова та Сівковича
Печерський райсуд Києва зняв звинувачення з екс-голови КМДА Олександра Попова і екс-заступника голови РНБО Володимира Сівковича у справі про розгін майдану.
12 лютого, 11:04 -

E-mail редакції:
© 2007-2012, 4post.com.ua
Передрук матеріалів тільки за умови посилання на 4post.com.ua. Передрук, копіювання чи відтворення в будь-якому вигляді інформації, що містить посилання на агентство УНІАН, заборонено. медмагазин ortop.ua - ваш надежный помощник в заботе о здоровье. В нашем ассортименте представлена самая современная и эффективная медтехника. От товары для реабилитации до специализированных средств для пожилых людей. Имеется большой ассортимент ортопедическая обувь и ортопедические стельки высочайшего качества, а также иные ортопедические товары на все случаи жизни.