Новини  |  Публікації  |  Фото  |    |  
RSS  |  PDA Версія  |  Архiв  |  |  
4POST НОВИНИ Незалежне Iнтернет-видання

Визначені найбільш практичні автомобілі 2013 року

24 грудня 2013, 07:45

Написати коментар 0      Версія для друку 

Авторитетне американське видання Consumer Reports (CR) опублікувало дані щорічного дослідження про вартість експлуатації нових автомобілів, що вийшли цього року.

Для визначення найбільш практичних автомобілів експерти CR протестували 200 сучасних моделей, доступних на ринку США. Увагу фахівців було направлено на результати дорожніх випробувань, прогноз надійності, а також попередню оцінку вартості експлуатації в перші п'ять років володіння.

Абсолютне лідерство в рейтингу CR дісталося одному з найбільш поширених не тільки в США, але і у всьому світі гібриду Toyota Prius.

Модель стала лідером другий рік поспіль - до перемоги Prius в 2012 році місце абсолютного лідера за вартістю експлуатації належало хетчбеку Honda Fit (Jazz). Експерти CR оцінили вартість їзди на Prius в $0,47 на милю. Даний показник виявився кращим у вибірці видання.

«Хоча Prius і не надто доступний, швидкість знецінення цих автомобілів така мала, що сумарна ціна п'ятирічної експлуатації машини виявиться нижче рекомендованої ціни самої машини. Ми вважаємо, що це вкрай вигідна пропозиція», - вважають в Consumer Reports.

Експерти видання стверджують, що сама по собі вартість автомобіля не є визначальним фактором вигідної покупки машини.

Як приклад CR наводить більш доступний, ніж Toyota Prius гібрид Honda Civic, який коштує на $4 тис. менше. Крім того, автомобіль Honda володіє меншою витратою палива - 5,3 л на 100 км шляху, що на 0,5 л менше результату Prius. Однак після масштабних тестів в CR визнали, що Civic не володіє тим набором споживчих якостей, якими здатний похвалитися Prius.

Аналогічні паралелі редакція CR приводить із компакт-карами Nissan Versa і Honda Fit (Jazz) - другий автомобіль виявляється набагато більш вигідною покупкою. Схожа ситуація спостерігається з Hyundai Tucson і Subaru Forester - японський кросовер експерти визнали набагато більш практичним, ніж його південнокорейський конкурент.

Лідер загального заліку Prius став кращим у категорії «компакт-кари». Найменш вигідним в експлуатації в цій категорії в CR назвали новий Volkswagen Beetle з двигуном 2,5 л.

Іншими важливими категоріями, які потрапили в поле зору експертів CR, стали представницькі седани. Лідерство в цьому сегменті дісталося японському Lexus ES300h з гібридною силовою установкою. Автомобілі цієї марки можна сміливо записати в фаворити практично всіх американських організацій, що оцінюють різні параметри автомобілів від безпеки до надійності і збереження вартості.

Найгіршим преміум-автомобілем в CR несподівано визнали довгобазний лімузин BMW 750Li. Експерти видання раніше висловили ряд претензій до автомобіля, зокрема, щодо плавності ходу і надто спокійного характеру машини. Крім того, експлуатація люксового седана BMW також не сподобалася експертам CR. При цьому в Росії 7 - ма серія BMW користується підвищеною популярністю у чиновників топ-рівня.

Проте, кращим преміальним кросовером в CR все ж назвали автомобіль баварської марки - компактний X1 у виконанні xDrive28i.

Ця категорія виявилася цікава з іншої точки зору - в ній експерти CR виявили найменш практичний у цьому році автомобіль. Ним став повнорозмірний кросовер Nissan Armada. За даними CR, вартість подолання 1 милі на цьому автомобілі обійдеться власникові $1,2.

Крім того, автомобіль витрачає близько 18 л пального на 100 км шляху, що виявилося одним з найгірших результатів у випробуваннях CR. Показники надійності Armada також виявилися незадовільними.

Американське видання Consumer Reports існує з 1936 року. Журнал публікує огляди і тести різних споживчих продуктів. На даний момент у видання близько 8 млн передплатників. Керівництво Consumer Reports спирається на особливу політику: видання не публікує рекламу і не приймає безкоштовних зразків продукції для тестування - всі предмети купуються редакцією журналу за ринковою вартістю.

Дело

Переглянути всі 0      Написати коментар
ОСТАННІ В РОЗДІЛІ
ФОТОРЕПОРТАЖІ
ВАЖЛИВО
Усі протестувальники звільнені з-під варти - 14:11
Меркель зустрінеться з Кличком та Яценюком - 13:54
На Майдані назвали провокацією вимоги прокурора Києва - 13:24
Лідери фракцій Ради не змогли погодити зміни до Конституції
- 13:09
Міліція заявляє, що частина активістів, який вважають зниклими, перебуває під вартою - 12:52
Яценюк попереджає про можливу ескалацію конфлікту - 12:36
Росія заявляє про готовність бути посередником між українською владою та опозицією - 11:49
Долар продовжує рости - 11:04
Ультрас оголосили перемир`я на невизначений термін - 16:35
Прокурор Києва оголосив перелік вулиць та будівель, звільнити які вимагають у активістів - 15:46
ОБГОВОРЕННЯ
ПО ТЕМІ

ПОПУЛЯРНІ
В ПР почали інформподготовку до відмови Януковича від коаліційного уряду
ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ
ПОЛІТИКА
В ПР почали інформподготовку до відмови Януковича від коаліційного уряду
У Партії регіонів почали інформподготовку до відмови президента від ідеї створення технічного уряду.
14 лютого, 11:08 - Українська правда
ПОЛІТИКА
Суд виправдав Попова та Сівковича
Печерський райсуд Києва зняв звинувачення з екс-голови КМДА Олександра Попова і екс-заступника голови РНБО Володимира Сівковича у справі про розгін майдану.
12 лютого, 11:04 -

E-mail редакції:
© 2007-2012, 4post.com.ua
Передрук матеріалів тільки за умови посилання на 4post.com.ua. Передрук, копіювання чи відтворення в будь-якому вигляді інформації, що містить посилання на агентство УНІАН, заборонено. медмагазин ortop.ua - ваш надежный помощник в заботе о здоровье. В нашем ассортименте представлена самая современная и эффективная медтехника. От товары для реабилитации до специализированных средств для пожилых людей. Имеется большой ассортимент ортопедическая обувь и ортопедические стельки высочайшего качества, а также иные ортопедические товары на все случаи жизни.