Новини  |  Публікації  |  Фото  |    |  
RSS  |  PDA Версія  |  Архiв  |  |  
4POST НОВИНИ Незалежне Iнтернет-видання

Кабмін: у разі підписання асоціації з ЄС Україна втратила б $ 36,9 мільярдів


23 грудня 2013, 15:55

Написати коментар 1      Версія для друку 

У разі підписання з Євросоюзом Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі за нинішніх умов втрати для економіки України в 2014 році склали б $ 36,9 млрд. Разом з тим, відтермінування підписання угоди дасть Україні в майбутньому році додаткову вигоду в сумі $ 5,1 млрд.

Такий прогноз міститься в оприлюдненій на сайті Кабінету міністрів у публікації «Вигоди та втрати через відкладення підписання угоди про асоціацію з ЄС» у понеділок, 23 грудня. При цьому в повідомленні не вказується, яке відомство здійснювало ці розрахунки. Інфографіку на сайті КМУ складено російською мовою.

Як п'ять складових очевидної вигоди від підписання Україною асоціації в 2014 році вказано $ 15-мільярдний «інвестиційний кредит від Росії, інфраструктурні проекти та кооперацію з РФ на $ 5 млрд і $ 2,5 млрд відповідно, $ 4 млрд інвестицій з КНР і ще $ 6 млрд інших інвестицій, джерело яких не вказано.

У разі ж підписання Угоди з ЄС, Україна повністю втрачає чотири з п'яти вищевказаних пунктів, підрахували у Кабміні. Так, «зникають» всі російські гроші (загалом $ 22,5 млрд), і навіть інвестиції з Китаю. Залишаються лише інші інвестиції, які при цьому, з невідомих причин, зменшуються до $ 5 млрд (незважаючи на те, що експерти, навпаки, прогнозують збільшення припливу іноземних інвестицій у разі асоціації).

Окрім того, прогнозується у три рази більше падіння торгівлі з Митним союзом - мінус $ 15 млрд у разі підписання УА (у разі відмови ЄС - лише мінус $ 5 млрд).

Також, наприклад, у випадку підписання УА, торгівля з Євросоюзом обійдеться Україні у мінус $ 11 млрд, прогнозують у КМУ, тоді як при відмові від ЄС - тільки в мінус $ 10 млрд.

У Кабміні також підрахували, що (швидше за все) завдяки отриманій від Росії знижці в ціні на $ 4,5 млрд скоротяться платежі за російський газ до $ 6,5 млрд проти $ 10 млрд, якби асоціацію з ЄС було підписано. При цьому незрозуміло, з яких причин платежі за газ враховуються окремо від показника обсягу торгівлі з МС (як відомо, газ становить п'яту частину товарообігу між Україною і РФ).

Лише платежі за зовнішніми боргами у 2014 році залишаться на колишньому рівні - $ 5,9 млрд.

Дзеркало тижня

гость 24.12.2013, 17:06
в правительстве сидят воры и дебилы
Переглянути всі 1      Написати коментар
ОСТАННІ В РОЗДІЛІ
ФОТОРЕПОРТАЖІ
ВАЖЛИВО
ОБГОВОРЕННЯ
ПО ТЕМІ

ПОПУЛЯРНІ
ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

E-mail редакції:
© 2007-2012, 4post.com.ua
Передрук матеріалів тільки за умови посилання на 4post.com.ua. Передрук, копіювання чи відтворення в будь-якому вигляді інформації, що містить посилання на агентство УНІАН, заборонено. медмагазин ortop.ua - ваш надежный помощник в заботе о здоровье. В нашем ассортименте представлена самая современная и эффективная медтехника. От товары для реабилитации до специализированных средств для пожилых людей. Имеется большой ассортимент ортопедическая обувь и ортопедические стельки высочайшего качества, а также иные ортопедические товары на все случаи жизни.