Новини  |  Публікації  |  Фото  |    |  
RSS  |  PDA Версія  |  Архiв  |  |  
4POST НОВИНИ Незалежне Iнтернет-видання

Росія може не знайти обіцяні Україні 15 мільярдів?

24 грудня 2013, 15:42

Написати коментар 2      Версія для друку 

Уряд Росії може виділити Україні з Фонду національного добробуту не більше $9 млрд з обіцяних $15 млрд.

Про це пише Комерсант-Україна.

23 грудня міністр фінансів РФ Антон Силуанов повідомив, що ухвалені напередодні поправки до постанови уряду дозволили вкладати в ризиковані боргові зобов'язання іноземних держав до 10% коштів ФНБ .

Згідно з даними мінфіну РФ, на 1 грудня 2013 об'єм ФНБ становив $88 млрд. Поповнювати фонд в найближчі роки не планують, отже, всього в українські бонди може бути вкладено не більше $8,8 млрд.

Таким чином, для виконання обіцянки російського президента Володимира Путіна вкласти в український зовнішній борг $15 млрд Росії доведеться шукати інші джерела фінансування.

Видання зазначає, що відповідно до чинної редакції постанови уряду Про порядок управління коштами ФНБ накопичення фонду можна вкладати в цінні папери урядів Австралії, Австрії, Бельгії, Великобританії, Німеччини, Данії, Ірландії, Іспанії, Канади, Люксембургу, Нідерландів, США, Фінляндії, Франції, Швейцарії, Швеції та Японії.

Всі ці країни мають найвищі рейтинги кредитоспроможності, що гарантують інвесторам безпеку вкладень. Тепер до цього списку потрапила Україна з рейтингом на кілька щаблів нижче необхідного і з негативним прогнозом.

Як відомо, Україна 20 грудня 2013 випустила єврооблігації на 3 мільярди доларів з терміном погашення в 2015 році і ставкою купона 5%.

24 грудня прем'єр-міністр РФ Дмитро Мєдвєдєв заявив, що Росія в понеділок, 23 грудня, вже придбала ці боргові зобов'язання.

гость 24.12.2013, 15:55
Россия уже за политические уступки "обещала" огромные инвестиции и Сербии,и Исландии?(Ирландии?),и нам в который раз....ну нельзя же наступать на те же грабли!или может люди которые у власти в Украине заведомо делают "пакращения"?тогда их участь печальна...народ не простит!
владимир 24.12.2013, 15:53
Все притензии к Кили Азирову,он давал гарантии он должен отвечать.
Он должен возвращать кредит. Страна Украина тут не при чем.
Переглянути всі 2      Написати коментар
ОСТАННІ В РОЗДІЛІ
ФОТОРЕПОРТАЖІ
ВАЖЛИВО
ОБГОВОРЕННЯ
ПО ТЕМІ

ПОПУЛЯРНІ
ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

E-mail редакції:
© 2007-2012, 4post.com.ua
Передрук матеріалів тільки за умови посилання на 4post.com.ua. Передрук, копіювання чи відтворення в будь-якому вигляді інформації, що містить посилання на агентство УНІАН, заборонено. медмагазин ortop.ua - ваш надежный помощник в заботе о здоровье. В нашем ассортименте представлена самая современная и эффективная медтехника. От товары для реабилитации до специализированных средств для пожилых людей. Имеется большой ассортимент ортопедическая обувь и ортопедические стельки высочайшего качества, а также иные ортопедические товары на все случаи жизни.