Новини  |  Публікації  |  Фото  |    |  
RSS  |  PDA Версія  |  Архiв  |  |  
4POST НОВИНИ Незалежне Iнтернет-видання

Медвєдєв - Азарову: падіння товарообороту - не привід «на когось ображатися»

24 грудня 2013, 17:53

Написати коментар 0      Версія для друку 

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медвєдєв вважає, що погіршення торговельних відносин Росії з Україною і падіння обсягу українсько-російського товарообороту до другого місця після Білорусі не є приводом «на когось ображатися», а має стати стимулом «поміркувати і працювати».

Про це російський прем'єр сказав на зустрічі з прем'єр-міністром України Миколою Азаровим у Москві у вівторок, 24 грудня.

«Лише один момент - не привід для того, щоб на когось ображатися, але привід для того, щоб поміркувати і працювати», - заявив Медвєдєв, слова якого цитує прес-служба уряду Росії.

«Я про це нещодавно говорив під час зустрічі з нашими білоруськими партнерами, - продовжив російський прем'єр. - Вперше за всю історію наших пострадянських відносин, торгівельні відносини з Білоруссю вийшли на перший рівень. Завжди традиційно була Україна на передньому плані - просто тому, що різний масштаб економіки. Тут, що називається, справа не в образах і в якихось інших моментах. Тому важливо відновити і торговельно-економічне співробітництво (України і Росії - ред.), і інвестиційне співробітництво. Будемо рухатися в рамках тих планів, які зараз намічено (двома президентами - ред.)», - сказав російський прем'єр.

«Ми дійсно повинні реанімувати дуже багато з того, що, на жаль, за останній час було розтрачено у російсько-українських відносинах», - резюмував Медвєдєв.

У відповідь Азаров повідомив, що «з надією дивиться на 2014 рік», оскільки йому «2014 рік бачиться у плані відновлення наших торговельно-економічних відносин із Російською Федерацією».

«Ми вже плануємо вийти на рівень принаймні 2011 року», - заявив український прем'єр.

Азаров пояснив, що для України відновлення товарообігу «надзвичайно важливе», оскільки це і робочі місця, і зарплатня, і доходи бюджету.

Прем'єр України також подякував Медвєдєву за запрошення для участі в засіданні Вищої Євразійської економічної ради на рівні голів держав. Азаров повідомив, що «на жаль, Віктор Федорович (Янукович) не зміг приїхати і доручив мені взяти участь».

Дзеркало тижня

Переглянути всі 0      Написати коментар
ОСТАННІ В РОЗДІЛІ
ФОТОРЕПОРТАЖІ
ВАЖЛИВО
ОБГОВОРЕННЯ
ПО ТЕМІ

ПОПУЛЯРНІ
ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

E-mail редакції:
© 2007-2012, 4post.com.ua
Передрук матеріалів тільки за умови посилання на 4post.com.ua. Передрук, копіювання чи відтворення в будь-якому вигляді інформації, що містить посилання на агентство УНІАН, заборонено. медмагазин ortop.ua - ваш надежный помощник в заботе о здоровье. В нашем ассортименте представлена самая современная и эффективная медтехника. От товары для реабилитации до специализированных средств для пожилых людей. Имеется большой ассортимент ортопедическая обувь и ортопедические стельки высочайшего качества, а также иные ортопедические товары на все случаи жизни.