Новини  |  Публікації  |  Фото  |    |  
RSS  |  PDA Версія  |  Архiв  |  |  
4POST НОВИНИ Незалежне Iнтернет-видання

Азаров каже, що Європі не потрібні ні Roshen, ні українські вагони з літаками

27 грудня 2013, 14:32

Написати коментар 1      Версія для друку 

Українські підприємства не можуть бути конкурентними на європейському ринку і це впливає на переговори з ЄС.

Про це заявив в інтерв'ю журналістам прем'єр Микола Азаров у п'ятницю.

За його словами, подальша співпраця України і ЄС залежить від позиції Єврокомісії.

Азаров нагадав, що Україна виставила свої умови Євросоюзу.

«Наші умови гранично прості. Ми запропонували тристоронній формат (переговорів - ред.), бо проблеми виникли через те, що російський партнер побачив в угоді про ЗВТ загрозу», - сказав Азаров.

Другою вимогою України є гармонізація митної політики між Україною та ЄС.

«Якщо порівнювати з країнами ЄС, то митний захист країн ЄС в три рази вищий. З чим ми підемо на європейський ринок?», - запитав Азаров.

«Так, він відкриється. Так, він великий. А з чим ми туди вийдемо? Ми говорили нашому партнеру (ЄС – ред.), візьміть наші вагони. Ні, не хочуть брати. По-перше, колія інша, але ми могли перебудувати наше виробництво, і робити наші вагони під їх колію. Але у них немає бажання купувати», - розповів прем'єр.

Така ж ситуація, за його словами з українськими літаками, трубами та іншими видами товарів.

«Що ще ми можемо запропонувати? Кондитерські вироби? Так у них надлишок. При цьому бренди відпрацьовані десятиліттями. Ніхто наш»Roshen»купувати не буде», - запевнив Азаров.

Він нагадав і про вимогу України механізмів компенсації.

«Щоб збиток від ЗВТ на першому етапі був для нас компенсований. Давайте подумаємо про мехінізми компенсації», - сказав він.

Українська правда

Алексей 27.12.2013, 14:50
Но и СНГ тоже скоро перестанет покупать не конкурентную (плохую) продукцию (трубы, самолеты и т.д.) у них и своего такого барахла хватает. Надо модернизировать производство а не расказывать о "покпащенні", попередниках и что в Украине лучше живется чем в Евросоюзе. И кто только верит в такой бред?
Переглянути всі 1      Написати коментар
ОСТАННІ В РОЗДІЛІ
ФОТОРЕПОРТАЖІ
ВАЖЛИВО
ОБГОВОРЕННЯ
ПО ТЕМІ

ПОПУЛЯРНІ
ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

E-mail редакції:
© 2007-2012, 4post.com.ua
Передрук матеріалів тільки за умови посилання на 4post.com.ua. Передрук, копіювання чи відтворення в будь-якому вигляді інформації, що містить посилання на агентство УНІАН, заборонено. медмагазин ortop.ua - ваш надежный помощник в заботе о здоровье. В нашем ассортименте представлена самая современная и эффективная медтехника. От товары для реабилитации до специализированных средств для пожилых людей. Имеется большой ассортимент ортопедическая обувь и ортопедические стельки высочайшего качества, а также иные ортопедические товары на все случаи жизни.