Новини  |  Публікації  |  Фото  |    |  
RSS  |  PDA Версія  |  Архiв  |  |  
4POST НОВИНИ Незалежне Iнтернет-видання

Amnesty International: заявників на міліцію в Україні переслідують та залякують

23 грудня 2013, 17:46

Написати коментар 0      Версія для друку 

Amnesty International зафіксувала випадки переслідування та залякування заявників на протиправні дії міліції у зв’язку з Євромайданом.

Про це йдеться у звіті цієї правозахисної організації «Євромайдан: порушення прав людини під час протестів в Україні».

«Amnesty International зафіксувала випадки переслідування та залякування заявників на протиправні дії міліції», - сказано у прес-релізі.

«Залякували також і студентів, які брали участь у акціях. Студентам Українського Католицького Університету, які їхали автобусом до Києва на Євромайдан, ДАІ демонтувала номерні знаки», - інформує організація.

«Після того, як студенти у відповідь організували акцію протесту на дорозі, міліціонери розпочали кримінальне провадження за статтею про блокування дорожнього руху, яка передбачає ув’язнення на строк до 5 років», додає вона.

Організація також відзначає, що влада й міліціонери порушували права журналістів, які висвітлювали протести.

«Понад 40 журналістів отримали поранення, в більшості випадків від рук міліціонерів», - нагадує Amnesty International.

«Як повідомляється, 9 грудня були проведені захоплення трьох опозиційних засобів масової інформації з метою перешкоджання їх діяльності. В Євпаторії, Крим, була примусово закрита телерадіостанція через висвітлення подій Євромайдану. Кільком журналістам з Грузії заборонили в’їзд до України та зобов’язали залишити країну», - зазначає організація.

Українська правда

Переглянути всі 0      Написати коментар
ОСТАННІ В РОЗДІЛІ
ФОТОРЕПОРТАЖІ
ВАЖЛИВО
ОБГОВОРЕННЯ
ПО ТЕМІ

ПОПУЛЯРНІ
ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

E-mail редакції:
© 2007-2012, 4post.com.ua
Передрук матеріалів тільки за умови посилання на 4post.com.ua. Передрук, копіювання чи відтворення в будь-якому вигляді інформації, що містить посилання на агентство УНІАН, заборонено. медмагазин ortop.ua - ваш надежный помощник в заботе о здоровье. В нашем ассортименте представлена самая современная и эффективная медтехника. От товары для реабилитации до специализированных средств для пожилых людей. Имеется большой ассортимент ортопедическая обувь и ортопедические стельки высочайшего качества, а также иные ортопедические товары на все случаи жизни.