Новини  |  Публікації  |  Фото  |    |  
RSS  |  PDA Версія  |  Архiв  |  |  
4POST НОВИНИ Незалежне Iнтернет-видання

Тимошенко написала Ходорковському листа

24 грудня 2013, 16:56

Написати коментар 0      Версія для друку 

Юлія Тимошенко вірить, що звільнення Михайла Ходорковського подарувало світові «сильного, інтелектуального, морального воїна».

Про це йдеться в листі українського екс-прем'єра звільненому політв'язню.

Тимошенко вітає набуття Ходорковським волі. «Для багатьох людей у світі це знакова і довгоочікувана подія», - відзначає вона.

Екс-прем'єр співпереживає Ходорковському:

«Політичні в'язні, як і люди, що пережили клінічну смерть, переживають по той бік реальності дуже схожі відчуття і повертаються звідти зміненими, з незрозумілими для багатьох відхиленнями від домінуючих у суспільстві цілей і норм».

На її думку, у Ходорковського «немає захвату від відновленої фізичної свободи».

«Політичні в'язні, перебуваючи в неволі, за невідомими законами виробляють таку кількість внутрішньої свободи, що нею можна тричі заповнити світ», - говорить Тимошенко.

«Головне, і я в цьому твердо впевнена, що у Ходорковського з'явилося особливе натхнення спробувати зробити світ менш жорстоким і справедливішим для багатьох. Немає сумнівів, що він вже давно переріс банальну пристрасть колекціонування грошових знаків», - зазначає Тимошенко.

Вона висловила впевненість, що «звільнення Михайла Ходорковського подарувало світу сильного, інтелектуального, морального воїна, який хоч трохи, але зможе разом з іншими наблизити людство до любові та співчуття».

Тимошенко побажала Ходорковському бути «вільним і успішним на цьому шляху».

Як відомо, на першій прес-конференції після виходу з в'язниці Ходорковський побажав Тимошенко якнайшвидшого звільнення.

«Я сподіваюся, що президент Янукович, який часто спілкується з президентом моєї країни, візьме з нього приклад у цьому локальному питанні - звільнення політв'язня. Хоча б одного» , - сказав Ходорковський.

20 грудня президент Росії Володимир Путін підписав указ про помилування Ходорковського.

Екс-глава ЮКОСа мав вийти на свободу в серпні 2014 року, але 19 грудня Путін сказав журналістам, що Ходорковський попросив про помилування, тому що у нього хвора мати.

Українська правда

Переглянути всі 0      Написати коментар
ОСТАННІ В РОЗДІЛІ
ФОТОРЕПОРТАЖІ
ВАЖЛИВО
ОБГОВОРЕННЯ
ПО ТЕМІ

ПОПУЛЯРНІ
ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

E-mail редакції:
© 2007-2012, 4post.com.ua
Передрук матеріалів тільки за умови посилання на 4post.com.ua. Передрук, копіювання чи відтворення в будь-якому вигляді інформації, що містить посилання на агентство УНІАН, заборонено. медмагазин ortop.ua - ваш надежный помощник в заботе о здоровье. В нашем ассортименте представлена самая современная и эффективная медтехника. От товары для реабилитации до специализированных средств для пожилых людей. Имеется большой ассортимент ортопедическая обувь и ортопедические стельки высочайшего качества, а также иные ортопедические товары на все случаи жизни.