Новини  |  Публікації  |  Фото  |    |  
RSS  |  PDA Версія  |  Архiв  |  |  
4POST НОВИНИ Незалежне Iнтернет-видання

Омбудсмен стала на захист права міліціонерів на приватність

14 сiчня 2014, 14:23

Написати коментар 6      Версія для друку 

Уповноважена ВР з прав людини Валерія Лутковська просить євромайданівців не порушувати право міліціонерів та інших осіб на приватність.

Про це йдеться у її зверненні, присвяченому подіям під Києво-Святошинським районним судом.

"Розповсюдження у мережі Інтернет персональних даних особи без її згоди, а тим більше розповсюдження персональних даних членів її родини та дітей є неприпустимим та не відповідає європейським стандартам у сфері захисту прав людини", - підкреслює Лутковська.

Вона зазначила, що втручання в особисте і сімейне життя є неприпустимим.
"Незалежно від того, чи це представник правоохоронних органів, прокурор, суддя чи громадський активіст", - йдеться в зверненні.

Омбудсмен закликала боротися за права людини в правовому полі, розкритикувавши деякі вчинки активістів.

"Окремі дії активістів та учасників масових акцій не лише не відповідають проголошеним цілям мирного зібрання, але й прямо суперечать європейським принципам у сфері захисту прав людини", - зазначає вона.

"А певні масові акції в рамках "Євромайдану" зовсім не відповідають європейським критеріям "мирних зібрань", - підкреслює Лутковська.

Також у зверненні йдеться про те, що Вища кваліфікаційна комісія суддів України має перевірити виконання суддею Юрієм Бурбелою, який веде справу так званих "васильківських терористів", своїх обов'язків і вимог статті 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

"Я звернусь до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України з пропозицією продовжити розгляд подання", - йдеться в заяві Лутковської.

Як відомо, активісти створюють і поширюють різноманітні "люстраційні списки", куди входять представники правоохоронної та судової системи, які, на їх думку, чинять протиправні дії.

Нещодавно в інтернеті оприлюднили інформацію про співробітників правоохоронних органів, "які так чи інакше мали відношення до побиття мирних громадян України в грудні 2013 року".

Українська правда

Игорь 14.01.2014, 14:40
Наймити твої на городі працюють. А на податки з майданівських бомжів довго не протягнеш.
Ольга 14.01.2014, 14:38
Уповноважена ВР з прав людини Валерія Лутковська зобов"язана займатись захистом громадян всієї України, а не тільки захищати владу! Я , наприклад хочу знати, чому обмудсмен не займається розглядом скарг простих громадян! В цьому переконана, їхня організація завалена скаргами, але їм же не до нас - простих смертних! В них порушена приватність "міліції", а коли наші персональні дані без нашої згоди використовують хто хоче, чому Лутковська не стає на наш захист?Особисто зверталась в цю структуру, двічі, жодне з питань не було розглянуте. Жодних звернень від простих українців не розглядають! Цю структуру потрібно закрити, вона не виконую своїх функцій!
Немо 14.01.2014, 14:35
Кто бы сомневался.
Переглянути всі 6      Написати коментар
ОСТАННІ В РОЗДІЛІ
ФОТОРЕПОРТАЖІ
ВАЖЛИВО
ОБГОВОРЕННЯ
ПО ТЕМІ

ПОПУЛЯРНІ
ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

E-mail редакції:
© 2007-2012, 4post.com.ua
Передрук матеріалів тільки за умови посилання на 4post.com.ua. Передрук, копіювання чи відтворення в будь-якому вигляді інформації, що містить посилання на агентство УНІАН, заборонено. медмагазин ortop.ua - ваш надежный помощник в заботе о здоровье. В нашем ассортименте представлена самая современная и эффективная медтехника. От товары для реабилитации до специализированных средств для пожилых людей. Имеется большой ассортимент ортопедическая обувь и ортопедические стельки высочайшего качества, а также иные ортопедические товары на все случаи жизни.