Новини  |  Публікації  |  Фото  |    |  
RSS  |  PDA Версія  |  Архiв  |  |  
4POST НОВИНИ Незалежне Iнтернет-видання

Суд відмовився повернути "Батьківщині" сервери

17 сiчня 2014, 14:54

Написати коментар 0      Версія для друку 

Печерський райсуд Києва відмовив відмовився повернути Батьківщини сервери, які були вилучені під час обшуку офісу політичної сили 9 грудня 2013 року.

Таким чином суд відмовив у задоволенні позову партії "Батьківщина" до Головного слідчого управління Генпрокуратури, текст зачитала слідчий суддя Катерина Москаленко, передає прес-служба Батьківщини.

В ході виступу представник партії "Батьківщина" Микола Павленко наполягав на задоволенні клопотання про повернення вилученого майна.

За його словами, під час обшуку слідчі та "люди в чорному" вилучили навіть вогнегасники та багато інших речей, які не мали жодного стосунку до постанови на обшук.

Адвокати "Батьківщини" також просили суддю додати до матеріалів справи відео захоплення офісу та вилучення серверів.

Суддя відмовилася це зробити і навіть не захотіла переглянути відео.

У задоволенні позову було відмовлено. На сьогоднішньому засіданні Москаленко зачитала лише результативну частину рішення суду. Повний текст ухвали буде оголошено 22 січня об 11:30.

Як пояснила після засідання суду адвокат Ірина Кацика, партія "Батьківщина" не зможе повернути вилучені спецслужбами сервери.

За її словами, такі наслідки випливають із сьогоднішнього рішення Печерського райсуду Києва.

"На жаль, сьогоднішня ухвала суду не підлягає оскарженню і є остаточною", - сказала вона.

"Ця справа стосувалася конкретного епізоду захистити права володільця на використання свого майна. Далі уже розглядатимуть кримінальну справу по суті.
Оскільки ВО "Батьківщина" не є безпосереднім учасником порушеної справи, захистити свої майнові права буде дуже складно", - сказала Ірина Кацика.

Адвокат також зазначила, що складно зрозуміти, якими мотивами керувалася суддя.

"Повний текст постанови буде оголошено аж 22 січня. Сьогодні ми не чули мотивувальну частину, тому я не можу сказати за яких причин і обставин було прийняте таке рішення, оскільки всі необхідні документи, висновки спеціалістів захистом були надані. В той же час слідчий навіть не надав усіх додатків протоколів обшуку і вони були складані заднім числом уже безпосередньо після захоплення приміщення та вилучення майна "Батьківщини".

Українська правда

Переглянути всі 0      Написати коментар
ОСТАННІ В РОЗДІЛІ
ФОТОРЕПОРТАЖІ
ВАЖЛИВО
ОБГОВОРЕННЯ
ПО ТЕМІ

ПОПУЛЯРНІ
ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

E-mail редакції:
© 2007-2012, 4post.com.ua
Передрук матеріалів тільки за умови посилання на 4post.com.ua. Передрук, копіювання чи відтворення в будь-якому вигляді інформації, що містить посилання на агентство УНІАН, заборонено. медмагазин ortop.ua - ваш надежный помощник в заботе о здоровье. В нашем ассортименте представлена самая современная и эффективная медтехника. От товары для реабилитации до специализированных средств для пожилых людей. Имеется большой ассортимент ортопедическая обувь и ортопедические стельки высочайшего качества, а также иные ортопедические товары на все случаи жизни.