Новини  |  Публікації  |  Фото  |    |  
RSS  |  PDA Версія  |  Архiв  |  |  
4POST НОВИНИ Незалежне Iнтернет-видання

В ПР кажуть, що мітингувальників з-за грат може звільнити тільки Пшонка

30 сiчня 2014, 12:55

Написати коментар 0      Версія для друку 

Протестувальники, які опинилися за ґратами, можуть були звільнені лише після публікації повідомлення генпрокурора про виконання умов закону про амністію.

Про це заявив народний депутат, член парламентської фракції Партії регіонів Віталій Журавський, повідомляє прес-служба регіоналів.

Як зазначив Віталій Журавський, ухвалений закон Мірошниченка набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, однак вводиться в дію з дня, наступного за днем публікації на Офіційному веб-сайті Генеральної Прокуратури повідомлення генпрокурора про фактичне виконання учасників акцій протесту вимог закону.

"Але є один нюанс: генпрокурор може опублікувати таке повідомлення лише в тому випадку, якщо учасники масових акцій виконають умови закону не пізніше як через 15 днів з дня, наступного за днем набрання чинності закону. Якщо ж до закінчення цього терміну публікація здійснена не буде, закон втратить чинність", - пояснив він.

Відтак, за його словами, лідери опозиції та учасники акцій протесту повинні бути свідомі того, що в разі невиконання умов цього закону протестувальники, які перебувають сьогодні за ґратами, не зможуть опинитися на волі.

Як відомо, 29 січня Верховна Рада ухвалила так званий закон про амністію в редакції Юрія Мірошниченка. Опозиція виступала проти його прийняття.

Стаття 10 закону відводить протестувальникам на виконання умов 15 днів із наступного після набуття чинності законом дня. Після закінчення цього терміну закон втрачає дію.
Згідно з ним, звільняються від кримінальної відповідальності особи, підозрювані чи звинувачувані в скоєнні низки статей КК за умови, що ці злочини пов'язані з масовими акціями протесту, які почалися наприкінці листопада 2013 року, і закриваються відповідні кримінальні провадження.

Автор закону про амністію Юрій Мірошниченко заявив, що дія цього закону поширюється лише на учасників мирних акцій протесту.

Українська правда

Переглянути всі 0      Написати коментар
ОСТАННІ В РОЗДІЛІ
ФОТОРЕПОРТАЖІ
ВАЖЛИВО
ОБГОВОРЕННЯ
ПО ТЕМІ

ПОПУЛЯРНІ
ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

E-mail редакції:
© 2007-2012, 4post.com.ua
Передрук матеріалів тільки за умови посилання на 4post.com.ua. Передрук, копіювання чи відтворення в будь-якому вигляді інформації, що містить посилання на агентство УНІАН, заборонено. медмагазин ortop.ua - ваш надежный помощник в заботе о здоровье. В нашем ассортименте представлена самая современная и эффективная медтехника. От товары для реабилитации до специализированных средств для пожилых людей. Имеется большой ассортимент ортопедическая обувь и ортопедические стельки высочайшего качества, а также иные ортопедические товары на все случаи жизни.