Новини  |  Публікації  |  Фото  |    |  
RSS  |  PDA Версія  |  Архiв  |  |  
4POST НОВИНИ Незалежне Iнтернет-видання

Чоловіки «залізних українок»: Патріот Ганни Герман



29 лютого 2008, 12:17
Назар КОНДРАТЮК



Написати коментар 131
Версія для друку 

Даючи Ганні Герман п'яте місце в рейтингу найвпливовіших жінок України, експерти журналу «Фокус», ймовірно, спиралися на її популярність. Інакше як можна пояснити те, що та ж Віра Ульянченко, розпоряджаючись земельними ресурсами Київщини та маючи ексклюзивний доступ до «тіла» глави держави, все-таки за версією журналу виявилася менш впливовою, аніж один із спікерів Партії регіонів, що не обіймає в ній ніяких ключових позицій.

Зате Ганна Миколаївна набагато рясніше представлена в засобах масової інформації. Її впізнаваність доходить до 100%, чого, звичайно, не скажеш про багатьох її суперниць по рейтингу. Цим вона зобов'язана в першу чергу своїй професії. Ганна Герман - дипломований журналіст, випускниця факультету журналістики Львівського державного університету, що саме по собі дає їй перевагу в боротьбі за увагу публіки.

Цікаво, що всіх «залізних» українок об'єднує одна загальна риса. Їхні другі половини хоч і різною мірою, але грали роль в досягненні ними кар'єрних вершин. У кожної з них у глибинах біографії можна знайти сторінку про те, як вони вперше інвестували свою ще не розтрачену жіночу красу і чарівливість в перспективний «чоловічий актив». Це, загалом, цілком відповідає життєвій логіці. Якщо жінка виходить заміж за тракториста, то навряд чи вона розраховує в майбутньому стати дружиною Міністра сільського господарства. Всі наші політичні німфи вибирали собі в подружжя виключно благородних представників розумової праці.

Ганна Герман (у дівоцтві - Стеців) в цьому сенсі теж не виняток. За власним зізнанням нашої героїні, її перший «студентський» шлюб з Володимиром Коровіциним укладено за розрахунком, щоб пережити матеріальні складнощі, які тимчасово виникали. Проте перший чоловік не лише простягнув руку допомоги, але і подарував Ганні Миколаївні первістка Миколу. Зараз він - помічник соратника Ганни Герман по партії, народного депутата Тараса Чорновола.

У другій спробі облаштування особистого життя Ганни Миколаївни можна побачити більш стратегічний підхід. Її вибір ліг на процвітаючого дипломата, вихідця з сім'ї спадкових львівських інтелігентів Сергія Германа. Його батька львівські театрали добре знали як колишнього директора Львівської опери. Щоправда, Ганна Миколаївна любить повторювати, що в Сергії Германі її привернуло прізвище. Але, за її словами, крім цього молодий дипломат полонив серце початкуючої журналістки своєю критикою радянського устрою життя. «Після закордонного вояжу він був такий «нерадянський»; постійно говорив, що тут жити не можна» - ділиться Ганна Герман своїми спогадами з журналістами.

Втім, молодята на захід не емігрують, хоча на той час залізна завіса вже майже звалилася.

Можливо, Сергій Герман встав на патріотичні позиції під впливом дружини, яка ще при знайомстві дивувалася, чому це він скаржиться на радянський лад. А може бути, просто на батьківщині відкрилися нові перспективи. Адже дипломати в ті часи виконували зовнішньополітичні доручення не тільки радянського уряду, але і Комітету державної безпеки. А Сергій Герман в кінці 80-х був не ким-небудь, а директором клубу радянсько-польської дружби в Гданську. Такий самий пост, тільки в Дрездені (НДР), обіймав офіцер КДБ Володимир Путін.

Як відомо, еліта партії і КДБ першою обернула в свою користь розпад СРСР і перехід його уламків на ринкову економіку.

У бурхливі 90-ті подружжя Германів трудиться на ниві журналістики. Ганна - спочатку кореспондентом інформаційно-видавничого союзу В'ячеслава Чорновола, а потім на «Радіо Свобода» в Львові і Варшаві. А Сергій Герман очолив редакцію львівської муніципальної газети «Ратуша». У цей період сімейство поповнилося другою дитиною.

У 2002 році Германи переїхали до Києва, де на Ганну Миколаївну чекала посада директора київського бюро «Радіо Свобода». Сергій Герман теж не відстав від своєї дружини. За деякими даними, він перейшов працювати в МЗС. Принаймні, сама Ганна Миколаївна в інтерв'ю журналу «Публічні люди» зізналася, що після поразки її шефа Віктора Януковича на виборах-2004 року її чоловікові довелося піти із зовнішньополітичного відомства країни. Але за цей час він таки встиг зробити свій внесок до тієї справи, завдяки якій широка публіка тепер має задоволення часто бачити Ганну Герман на екранах телевізорів.

Ідеться про знамените інтерв'ю Віктора Януковича, яке взяла у нього Ганна Герман, будучи директором київського бюро «Свободи» на початку 2004 року. Та епохальна зустріч так сильно вразила Ганну Миколаївну, що вона погодилася перекинутися в табір ідеологічного супротивника і перейти на роботу в прес-службу прем'єр-міністра. Не потрібно бути експертом, щоб розуміти, що перші особи держави просто так не дають інтерв'ю навіть таким поважним ЗМІ, як «Радіо Свобода». Зазвичай таким аудієнціям передують контакти неформальними каналами. Такий канал і забезпечив Сергій Герман - за допомогою тодішнього радника прем'єра Зиновія Кулика (нині покійного), з яким був дружний ще зі шкільної лави.

Як показали подальші події, цей крок, незважаючи на всі зусилля Ганни Миколаївни, не допоміг Віктору Федоровичу позбутися тавра «донецького бандита», що і стало однією з причин «помаранчевої революції». Після чого чоловік Ганни Герман, за її власними словами, потрапив під меч політичних репресій, тобто був звільнений з органів Міністерства закордонних справ. «Помаранчеві» викинули його з МЗСу» - засмучувалася Ганна Миколаївна.

Як це вплинуло на ідеологічні переконання Сергія Германа, невідомо. Хоча його відома дружина розповідала, що він спочатку неоднозначно сприйняв її перехід на роботу до «україноненависника» Януковича. Зате з джерел, які вселяють довіру, відомо, що талант дипломата Сергія Герман не пропадає і сьогодні, а приносить користь НАК «Нафтогаз України». У цій компанії він відповідає за зовнішні стосунки в середній ланці управління.

incognito 15.05.2011, 17:52
А нащо Вам?
Людмила 29.03.2011, 13:15
Искала дату регистрации первого брака Анны Герман, так и не могла найти. Неужели это такой большой секрет, когда она вышла замуж первый раз? Сколько ей было лет? И даже не политика интересует, а факты биографии, и не могу найти.
юрий 15.10.2010, 16:08
Дебилы вы по себе не судят. Вы лучше на себя посмотрите....
Переглянути всі 131      Написати коментар

ПОПУЛЯРНІ
ОСТАННІ НОВИНИ
ОСТАННI В РОЗДIЛI
ФОТОРЕПОРТАЖІ
ОБГОВОРЕННЯ
ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

E-mail редакції:
© 2007-2012, 4post.com.ua
Передрук матеріалів тільки за умови посилання на 4post.com.ua. Передрук, копіювання чи відтворення в будь-якому вигляді інформації, що містить посилання на агентство УНІАН, заборонено. медмагазин ortop.ua - ваш надежный помощник в заботе о здоровье. В нашем ассортименте представлена самая современная и эффективная медтехника. От товары для реабилитации до специализированных средств для пожилых людей. Имеется большой ассортимент ортопедическая обувь и ортопедические стельки высочайшего качества, а также иные ортопедические товары на все случаи жизни.