Новини  |  Публікації  |  Фото  |    |  
RSS  |  PDA Версія  |  Архiв  |  |  
4POST НОВИНИ Незалежне Iнтернет-видання

Європарламент закликав ЄС негайно розпочати в Україні посередницьку місію

12 грудня 2013, 15:34

Написати коментар 0      Версія для друку 

Європейський парламент закликає до негайної роботи посередницької місії ЄС на «найвищому політичному рівні» для допомоги в пошуку розв’язання кризи в Україні.

Про це йдеться у резолюції Європарламенту «Про результати Вільнюського саміту й майбутнє Східного партнерства, зокрема, у відношенні України», яка була проголосована в четвер у Страсбурзі в ході пленарного засідання ЄП.

«(ЄП) закликає до негайного початку нової повноцінної посередницької місії ЄС на найвищому політичному рівні, щоб досягнути й допомогти в проведенні круглого столу між урядом, демократичною опозицією та громадянським суспільством і забезпечити мирне розв'язання нинішньої кризи», - йдеться в резолюції.

Крім того, Європарламент висловлює повну солідарність із «демонстрантами за європейське майбутнє й закликає українську владу повною мірою поважати громадянські права й фундаментальні свободи зібрань і мирних акцій протесту».

«(ЄП) рішуче засуджує використання грубої сили проти мирних демонстрацій і наголошує на необхідності швидкого, ефективного й незалежного розслідування та покарання осіб, визнаних винними; закликає до негайного й безумовного звільнення мирних демонстрантів, арештованих в останні дні», - говориться у резолюції.

«(ЄП) наголошує, що такі заходи явно суперечать основним принципам свободи зібрань і висловлення думок і, отже, порушують універсальні європейські цінності», - сказано в резолюції. ЄП нагадав і про те, що Україна зараз головує в ОБСЄ і має захищати ці цінності.

Також Європарламент шкодує з приводу «жорстоких подій, які сталися в ніч на 9 грудня 2013, коли сили безпеки штурмували офіси опозиційних партій і незалежних ЗМІ, і переслідували демонстрантів». «Ці події можуть призвести до подальшої ескалації й без того напруженої ситуації», - вважає ЄП.

Євродепутати також погодилися «наполегливо закликати українську владу взяти участь у переговорах із протестувальниками» і закликати всі політичні партії до «спокійної парламентської дискусії щодо економічної та політичної ситуації й перспективи майбутньої інтеграції з ЄС».

ЄП нагадує, що ще відкриті «декілька каналів для комунікації, у тому числі й місія Європарламенту у складі екс-президентів Пета Кокса та Олександра Квасьневського».

«Тому (ЄП) повторює, що занепокоєння з боку української влади, якими було виправдане ухвалене в останню мить рішення про призупинення (підготовки до підписання Угоди про асоціацію), мало пролунати раніше для того, щоб дати їм можливість вирішувати це питання», - дорікає Європарламент.

Українська правда

Переглянути всі 0      Написати коментар
ОСТАННІ В РОЗДІЛІ
ФОТОРЕПОРТАЖІ
ВАЖЛИВО
ОБГОВОРЕННЯ
ПО ТЕМІ

ПОПУЛЯРНІ
ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

E-mail редакції:
© 2007-2012, 4post.com.ua
Передрук матеріалів тільки за умови посилання на 4post.com.ua. Передрук, копіювання чи відтворення в будь-якому вигляді інформації, що містить посилання на агентство УНІАН, заборонено. медмагазин ortop.ua - ваш надежный помощник в заботе о здоровье. В нашем ассортименте представлена самая современная и эффективная медтехника. От товары для реабилитации до специализированных средств для пожилых людей. Имеется большой ассортимент ортопедическая обувь и ортопедические стельки высочайшего качества, а также иные ортопедические товары на все случаи жизни.