Новини  |  Публікації  |  Фото  |    |  
RSS  |  PDA Версія  |  Архiв  |  |  
4POST НОВИНИ Незалежне Iнтернет-видання

МЗС Литви: угода про асоціацію з Україною «залишається на столі»

16 грудня 2013, 17:45

Написати коментар 0      Версія для друку 

Євросоюз не зупиняв переговори з Україною і сподівається отримати пояснення від української влади з приводу висловлених ними критичних оцінок угоди з ЄС про асоційоване членство, заявив глава МЗС Литви Лінас Лінкявічюс.

«Якщо тут щось і зупинилося, то не з боку Європи. Європа нічого не зупиняла і не робить ніяких пауз в цьому відношенні», - сказав Лінкявічюс агентству BNS по телефону з Брюсселя в понеділок.

За його словами, «якщо одна зі сторін вважає, що угода суперечать її інтересам, як ми можемо готуватися до її підписання?».

Президент України Віктор Янукович у п'ятницю пригрозив судом посадовим особам країни, які створювали нинішні умови договору про асоційоване членство з ЄС. Він звинуватив своїх переговірників у «порушенні національних інтересів».

Після цих висловлювань українського президента комісар ЄС з питань розширення Штефан Фюле написав у своєму «Твіттері», що ЄС зупиняє переговори з урядом України про підписання договору про асоціацію.

За словами Лінкявічюса, потрібні пояснення з боку влади України, однак пропозиція ЄС щодо договору про асоціацію «залишається на столі».

Нагадаємо, раніше єврокомісар з питань розширення Штефан Фюле заявив, що Європейський Союз відкладає роботу з українською владою щодо Угоди про асоціацію з Україною.

Пізніше прес-секретар Петер Штано пояснив, що Штефан Фюле мав на увазі під «ЄС відклав роботу з Україною» заклик до української влади бути гранично чесними і очікування чіткої відповіді від українських партнерів.

Подробности

Переглянути всі 0      Написати коментар
ОСТАННІ В РОЗДІЛІ
ФОТОРЕПОРТАЖІ
ВАЖЛИВО
ОБГОВОРЕННЯ
ПО ТЕМІ

ПОПУЛЯРНІ
ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

E-mail редакції:
© 2007-2012, 4post.com.ua
Передрук матеріалів тільки за умови посилання на 4post.com.ua. Передрук, копіювання чи відтворення в будь-якому вигляді інформації, що містить посилання на агентство УНІАН, заборонено. медмагазин ortop.ua - ваш надежный помощник в заботе о здоровье. В нашем ассортименте представлена самая современная и эффективная медтехника. От товары для реабилитации до специализированных средств для пожилых людей. Имеется большой ассортимент ортопедическая обувь и ортопедические стельки высочайшего качества, а также иные ортопедические товары на все случаи жизни.