Новини  |  Публікації  |  Фото  |    |  
RSS  |  PDA Версія  |  Архiв  |  |  
4POST НОВИНИ Незалежне Iнтернет-видання

Європейська партія України оскаржила охорону міліцією мітингу «регіоналів»

17 грудня 2013, 11:22

Написати коментар 0      Версія для друку 

Європейська партія України звернулася з позовом в Окружний адміністративний суд міста Києва, в якому просить визнати протиправними дії Міністерства внутрішніх справ України щодо дискримінаційного поводження відносно різних груп учасників мирних зібрань.

«Загальновідомим є факт, що у місті Києві по вулиці Хрещатик, на Майдані Незалежності відбуваються мирні зібрання громадян на підтримку євроінтеграційних процесів, зокрема підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. 11 грудня 2013 року працівники Міністерства внутрішніх справ України вжили силових заходів щодо учасників мирних зібрань у місті Києві по вулиці Хрещатик, на Майдані Незалежності», - йдеться в заяві. - «Постановою Окружного адміністративного суду міста Києва від 30 листопада 2013 року у справі № 826/19020/13-a задоволено позов Київської міської державної адміністрації. При цьому встановлено обмеження права на мирні зібрання шляхом заборони відповідачам у справі та іншим суб’єктам, які реалізують право на мирні зібрання, тобто – невизначеному колу осіб, проводити заходи за відповідними адресами, у тому числі на Європейській площі з 01.12.2013 р. до 07.01.2014 р.»

«Водночас, 14 грудня 2013 року у місті Києві на Європейській площі проведено мирне зібрання громадян у формі мітингу, організованому, згідно з повідомленнями засобів масової інформації - Партією Регіонів. Також за повідомленнями ЗМІ, цей мітинг відбувся у присутності значної кількості працівників Міністерства внутрішніх справ України», - наголошує Європейська партія України. – «Отже, зазначене мирне зібрання, організоване Партією Регіонів, відбувалось у тому місці, де проведення мирних зібрань було обмежено судом шляхом заборони. МВС обізнане з цією обставиною, оскільки Головне управління Міністерства внутрішніх справ України в місті Києва було третьою особою в адміністративній справі № 826/19020/13-a. Причому, представники МВС були постійно присутніми під час заходу 14 грудня 2013 року у місті Києві на Європейській площі та не чинили учасникам зібрання, організованому Партією Регіонів, жодних перешкод».

Коментуючи дану заяву лідер Європейської партії України, народний депутат України Микола Катеринчук наголосив: «Наша партія вважає зазначені дії МВС щодо різного поводження з різними групами учасників мирних зібрань дискримінаційними. Такі дії порушують наші права та інтереси, які закріплені та захищені Конституцією, законами України та міжнародними договорами, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України. Саме тому дії Міністерства внутрішніх справ мають бути визнані судом протиправними».

Прес-служба Європейської партії України

Переглянути всі 0      Написати коментар
ОСТАННІ В РОЗДІЛІ
ФОТОРЕПОРТАЖІ
ВАЖЛИВО
ОБГОВОРЕННЯ
ПО ТЕМІ

ПОПУЛЯРНІ
ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

E-mail редакції:
© 2007-2012, 4post.com.ua
Передрук матеріалів тільки за умови посилання на 4post.com.ua. Передрук, копіювання чи відтворення в будь-якому вигляді інформації, що містить посилання на агентство УНІАН, заборонено. медмагазин ortop.ua - ваш надежный помощник в заботе о здоровье. В нашем ассортименте представлена самая современная и эффективная медтехника. От товары для реабилитации до специализированных средств для пожилых людей. Имеется большой ассортимент ортопедическая обувь и ортопедические стельки высочайшего качества, а также иные ортопедические товары на все случаи жизни.