Новини  |  Публікації  |  Фото  |    |  
RSS  |  PDA Версія  |  Архiв  |  |  
4POST НОВИНИ Незалежне Iнтернет-видання

Яценюк: 15 мільярдів доларів є платою Росії за відмову від ЄС

19 грудня 2013, 16:14

Написати коментар 0      Версія для друку 

15 мільярдів доларів є платою Росії президенту Януковичу та українському режиму за непідписання Угоди з Євросоюзом.

Про це заявив лідер фракції Батьківщина Арсеній Яценюк в інтерв’ю CNN.

За словами Яценюка, угода президента Януковича з Росією «дуже важлива і дуже неправильна»: «Російська валюта перемогла європейські цінності».

«Безкоштовний сир буває тільки в мишоловці. Росія ніколи не дала б 20 мільярдів доларів просто так. Є приховані домовленості між Путіним та Януковичем», - наголосив він.

Яценюк зазначив, що ці домовленості можуть бути тісно пов’язані з Митним союзом.

«Можливо, президент Янукович погодився вступити до Митного союзу відразу перед президентськими виборами 2015 року», - припустив він.

«Це геополітична перемога Росії», - підкреслив Яценюк.

Він назвав геополітичний вплив Росії на Україну величезною проблемою на шляху України до ЄС: «Адже Митний союз – це не економічний союз. Президент Путін дуже чітко сказав, що це союз політичний».

«Вплив Росії на пострадянські країни зростає. І тепер відбулося те, що Росія заплатила за непідписання Угоди з ЄС президенту Януковичу та українському режиму», - підкреслив він.

Арсеній Яценюк зазначив, що президент Янукович ніколи не підпише Угоду про асоціацію з ЄС: «Цей президент ніколи не поділяв європейських цінностей. Йому йдеться не про цінності, мова йде про гроші».

«Усе залежить тільки від нового президента – змінити курс і зробити поворот від Росії, завершити перемовини з ЄС та підписати Угоду про асоціацію з ЄС та зону вільної торгівлі», - наголосив він.

За словами Арсенія Яценюка, зараз країні необхідна єдність всіх опозиційних сил для того, аби «виграти президентські вибори, створити нову проєвропейську та проукраїнську команду, підписати Угоду з ЄС і зробити Україну частиною європейського простору»: «Це не буде просто, це важка робота, але її можливо виконати».

Українська правда

Переглянути всі 0      Написати коментар
ОСТАННІ В РОЗДІЛІ
ФОТОРЕПОРТАЖІ
ВАЖЛИВО
ОБГОВОРЕННЯ
ПО ТЕМІ

ПОПУЛЯРНІ
ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

E-mail редакції:
© 2007-2012, 4post.com.ua
Передрук матеріалів тільки за умови посилання на 4post.com.ua. Передрук, копіювання чи відтворення в будь-якому вигляді інформації, що містить посилання на агентство УНІАН, заборонено. медмагазин ortop.ua - ваш надежный помощник в заботе о здоровье. В нашем ассортименте представлена самая современная и эффективная медтехника. От товары для реабилитации до специализированных средств для пожилых людей. Имеется большой ассортимент ортопедическая обувь и ортопедические стельки высочайшего качества, а также иные ортопедические товары на все случаи жизни.