Новини  |  Публікації  |  Фото  |    |  
RSS  |  PDA Версія  |  Архiв  |  |  
4POST НОВИНИ Незалежне Iнтернет-видання

Президент Ради ЄС: ніхто не зможе завадити Україні йти в Європу

20 грудня 2013, 17:29

Написати коментар 0      Версія для друку 

ЄС не відмовляється від пропозиції підписати Угоду про асоціацію з Україною і вважає, що євроінтеграцію країни вже не зупинити.

Про це президент Ради ЄС Херман Ван Ромпей заявив у п'ятницю на прес-конференції після закінчення саміту Європейського Союзу, який пройшов у Брюсселі 19-20 грудня, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Від усього Європейського Союзу я хочу сказати, що наша пропозиція про політичну асоціацію і тісні економічні зв'язки залишається на столі. Ми хочемо підписати (Угоду про асоціацію - ред.), як тільки країна буде готова» , - сказав він.

«Ми не можемо дозволити скомпрометувати (курс в ЄС - ред.) короткостроковими спекуляціями, зовнішнім тиском. Це має бути вільний вибір. З моєї точки зору, майбутнє України лежить в Європі, навіть якщо цей рух намагаються уповільнити, заблокувати, але в кінцевому підсумку ніхто не може цьому запобігти», - підкреслив президент Ради ЄС.

Ромпей запевнив українців на Майдані в «сильній підтримці» з боку ЄС.

«Лідери (ЄС) дуже стурбовані ситуацією в Україні і пильно стежать за нею. Сьогодні всі ми підтвердили нашу сильну підтримку (українцям на Майдані - ред.)» , - зазначив він.

Нещодавно президент України в ході свого візиту до Москви підписав низку важливих домовленостей, у тому числі про отримання 15-мільярдного кредиту та знижки на газ на третину. У ЄС цей крок сприйняли скептично, проте його представники продовжують заявляти, що готові до подальших переговорів з Україною.

Переглянути всі 0      Написати коментар
ОСТАННІ В РОЗДІЛІ
ФОТОРЕПОРТАЖІ
ВАЖЛИВО
ОБГОВОРЕННЯ
ПО ТЕМІ

ПОПУЛЯРНІ
ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

E-mail редакції:
© 2007-2012, 4post.com.ua
Передрук матеріалів тільки за умови посилання на 4post.com.ua. Передрук, копіювання чи відтворення в будь-якому вигляді інформації, що містить посилання на агентство УНІАН, заборонено. медмагазин ortop.ua - ваш надежный помощник в заботе о здоровье. В нашем ассортименте представлена самая современная и эффективная медтехника. От товары для реабилитации до специализированных средств для пожилых людей. Имеется большой ассортимент ортопедическая обувь и ортопедические стельки высочайшего качества, а также иные ортопедические товары на все случаи жизни.