Новини  |  Публікації  |  Фото  |    |  
RSS  |  PDA Версія  |  Архiв  |  |  
4POST НОВИНИ Незалежне Iнтернет-видання

Янукович наказав Азарову та Рибаку ухвалити держбюджет до кінця року


23 грудня 2013, 16:12

Написати коментар 0      Версія для друку 

Президент України Віктор Янукович провів нараду з прем'єр-міністром Миколою Азаровим і головою Верховної Ради Володимиром Рибаком з питань прийняття держбюджету-2014 і виконання всіх соціальних зобов'язань у рамках бюджету 2013 року.

Про це у понеділок, 23 грудня, повідомила прес-служба голови держави.

Президент України відзначив важливість якнайшвидшого прийняття державного бюджету на 2014 рік. «Такого у нас ще не було, коли вже готовий бюджет, і сьогодні держава чекає на фінансування, у нас немає цього документа», - цитує Януковича прес-служба президента.

На думку президента, можна було б продовжити сесію Верховної Ради, і цього тижня «не відпочивати, а працювати». «Ми так завжди робили, до речі. В останній тиждень перед Новим роком ми приймали бюджет», - зазначив він.

Янукович окремо відзначив важливість виконання зобов'язань держави у рамках бюджету-2013 у соціальному контексті. Він звернув увагу Азарова на необхідність здійснення поточних платежів щодо всіх соціальних виплат до кінця року. «Я маю на увазі і заробітні плати, і пенсії, і все, що стосується соціального захисту. До кінця цього тижня, нам не треба залишати на 30 або 31, щоб ми все проплатили», - сказав президент. У відповідь Азаров пообіцяв, що Кабмін вже до 30 грудня закриє всі питання, пов'язані з виплатами з бюджету за 2013 рік.

Нагадаємо, що Верховна Рада України пішла на зимові канікули у п'ятницю, 20 грудня. Напередодні в четвер депутати проголосували за те, щоб відкласти прийняття закону про держбюджет-2014 на січень. Таким чином, новий рік Україна зустріне без затвердженого кошторису, і фінансувати перший місяць 2014 року доведеться з першого місяця 2013 року.

Як повідомляло ZN.UA, зрив ухвалення держбюджету на наступний рік стався через депутатів фракції Партії регіонів, які збунтувалися проти поданого Кабміном варіанту держбюджету-2014. За словами джерела, на засіданні фракції ПР «здійнявся такий крик», що розгляд цього питання довелося терміново зняти з порядку денного. Зокрема регіоналам дуже не сподобалося, що до держбюджету вже було закладено закони ще не прийняті Радою. Як зазначило тоді джерело, якщо не втрутиться президент Янукович, то бюджет буде розглянуто тільки 15 січня - у день наступного планового засідання парламенту.

Дзеркало тижня

Переглянути всі 0      Написати коментар
ОСТАННІ В РОЗДІЛІ
ФОТОРЕПОРТАЖІ
ВАЖЛИВО
ОБГОВОРЕННЯ
ПО ТЕМІ

ПОПУЛЯРНІ
ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

E-mail редакції:
© 2007-2012, 4post.com.ua
Передрук матеріалів тільки за умови посилання на 4post.com.ua. Передрук, копіювання чи відтворення в будь-якому вигляді інформації, що містить посилання на агентство УНІАН, заборонено. медмагазин ortop.ua - ваш надежный помощник в заботе о здоровье. В нашем ассортименте представлена самая современная и эффективная медтехника. От товары для реабилитации до специализированных средств для пожилых людей. Имеется большой ассортимент ортопедическая обувь и ортопедические стельки высочайшего качества, а также иные ортопедические товары на все случаи жизни.