Новини  |  Публікації  |  Фото  |    |  
RSS  |  PDA Версія  |  Архiв  |  |  
4POST НОВИНИ Незалежне Iнтернет-видання

Луценко: силовий сценарій на Євромайдані був реальним до поїздки Януковича в Москву

26 грудня 2013, 17:34

Написати коментар 0      Версія для друку 

Силовий сценарій розгону Євромайдану був цілком реальним перед московськими зустрічами Віктора Януковича.

Про це Юрій Луценко сказав в інтерв’ю газеті «Високий замок, повідомляє прес-служба «Третьої української республіки».

«75 тисяч міліції, внутрішніх військ, та ще й з технікою, здатні заблокувати всі площі столиці і за півгодини знести всі барикади. Не допустити нового Майдану за такої кількості спецназу, військ та «надзвичайників» теоретично можна було б», - визнав політик.

Такий сценарій, за його словами, призвів би до певної розгубленості в суспільстві, оскільки існували плани арештів активістів Майдану.

«Мали бути заарештовані ті, хто не має недоторканності (серед них і я). Мали викликати на допит у Генпрокуратуру тих, хто має депутатський мандат», - зазначив Луценко.

«Люди не знали б, куди виходити. Якщо немає лідерів, не зрозуміло, кого слухатися. Ті, хто залишився б на свободі, не були б скоординовані. Були б вкинуті різнобійні провокаційні плани», - каже Луценко.

«Розрахунок робився на те, що люди без лідерів були б дезорієнтовані. А два-три дні без Майдану запустили б незворотний процес», - зазначив він.

На його думку цей сценарій був розроблений московськими технологами.

«Останні дії влади йдуть суто за московськими сценаріями. І кривавий розгін студентів на Майдані, і ймовірні арешти лідерів, і заборона на в'їзд іноземцям. Це спровокувало б насилля», - зазначив лідер ТУР.

Силовий сценарій не відбувся тільки тому, зазначив Луценко, що в ситуацію втрутився Захід і влада мусила відступити:

«Це була поступка. Але реалізована на вимогу Заходу: «Стоп — насиллю, ні — репресіям й арештам!». Ця вимога була підкріплена конкретним планом економічних санкцій, з якими вклалися б у п'ять днів», - зазначив політик.

Українська правда

Переглянути всі 0      Написати коментар
ОСТАННІ В РОЗДІЛІ
ФОТОРЕПОРТАЖІ
ВАЖЛИВО
ОБГОВОРЕННЯ
ПО ТЕМІ

ПОПУЛЯРНІ
ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

E-mail редакції:
© 2007-2012, 4post.com.ua
Передрук матеріалів тільки за умови посилання на 4post.com.ua. Передрук, копіювання чи відтворення в будь-якому вигляді інформації, що містить посилання на агентство УНІАН, заборонено. медмагазин ortop.ua - ваш надежный помощник в заботе о здоровье. В нашем ассортименте представлена самая современная и эффективная медтехника. От товары для реабилитации до специализированных средств для пожилых людей. Имеется большой ассортимент ортопедическая обувь и ортопедические стельки высочайшего качества, а также иные ортопедические товары на все случаи жизни.