Новини  |  Публікації  |  Фото  |    |  
RSS  |  PDA Версія  |  Архiв  |  |  
4POST НОВИНИ Незалежне Iнтернет-видання

"Регіонал" Тадеєв хоче законодавчо закріпити унікальність його імені?

15 сiчня 2014, 18:24

Написати коментар 0      Версія для друку 

Верховній Раді пропонують заборонити називати дітей словами, які позначають неживі предмети, вигаданих персонажів, географічні об’єкти, рослин чи тварин, а також абревіатурами.

Відповідний законопроект №3881 зареєстрували у парламенті 14 січня "регіонали" Володимир Мисик та Ельбрус Тедеєв, а також УДАРівець Артур Палатний.

15 січня цей законопроект уже направлено на розгляд профільного комітету.

У проекті закону пропонується внести зміни до 2 ч. 146 ст. Сімейного кодексу України і зафіксувати, що "дитині може бути дано не більше двох імен, якщо інше не випливає із звичаю національної меншини, до якої належать мати і (або) батько".

"Ім’я дитини повинно відповідати її статі. Дитині не може бути дано ім’я, що складається з назв неживих предметів, вигаданих персонажів, географічних назв, флори та фауни, титулів, хвороб, одночасним поєднанням букв, символів або (та) цифр, абревіатур", - пропонується записати в Сімейному кодексі.

Також пропонується внести норму, що "в разі відмови органів реєстрації актів цивільного стану в присвоєнні дитині імені, що не відповідає вимогам ч. 2 цієї статті, батьками (або одним з батьків) може бути подана скарга до органу вищого рівня або до суду".

У пояснювальній записці до законопроекту сказано, що він викликаний необхідністю захисту прав дитини.

"Важко навіть уявити різноманітність визначення імені дитини, що може стати приводом для образ і знущань над дитиною. Такі запропоновані зміни є доцільними, оскільки виявлення бажання батьків присвоїти дитині певне "екзотичне" ім’я не повинно порушувати законні права дитини", - сказано в пояснювальній записці.

Як відомо, "Ельбрус" також є географічною назвою - це найвища вершина Кавказького хребта, розташована на кордоні Кабардино-Балкарії та Карачаєво-Черкесії.

Переглянути всі 0      Написати коментар
ОСТАННІ В РОЗДІЛІ
ФОТОРЕПОРТАЖІ
ВАЖЛИВО
ОБГОВОРЕННЯ
ПО ТЕМІ

ПОПУЛЯРНІ
ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

E-mail редакції:
© 2007-2012, 4post.com.ua
Передрук матеріалів тільки за умови посилання на 4post.com.ua. Передрук, копіювання чи відтворення в будь-якому вигляді інформації, що містить посилання на агентство УНІАН, заборонено. медмагазин ortop.ua - ваш надежный помощник в заботе о здоровье. В нашем ассортименте представлена самая современная и эффективная медтехника. От товары для реабилитации до специализированных средств для пожилых людей. Имеется большой ассортимент ортопедическая обувь и ортопедические стельки высочайшего качества, а также иные ортопедические товары на все случаи жизни.