Новини  |  Публікації  |  Фото  |    |  
RSS  |  PDA Версія  |  Архiв  |  |  
4POST НОВИНИ Незалежне Iнтернет-видання

ЗМІ: Дипломатам повідомили про можливе введення надзвичайного стану

27 сiчня 2014, 13:24

Написати коментар 0      Версія для друку 

Деяким дипломатам, які перебувають в Україні повідомили про можливе введення надзвичайного стану.

Про це "Українській правді" повідомили джерела в одному з посольств.

За словами джерела, вони отримали повідомлення, що вірогідність введення надзвичайного стану дуже висока.

Між тим у МЗС називають провокацією заяви, що український МЗС попередив іноземні посольства про запровадження надзвичайного стану у країні, про що заявив речник МЗС Євген Перебийніс, передає Радіо Свобода.

"Це не відповідає дійсності. Ми ні про що не інформували посольства. Це якась провокація", - сказав він.

Між тим в понеділок вранці Міністр закордонних справ Леонід Кожара провів телефонні розмови з Федеральним міністром закордонних справ Німеччини Франком-Вальтером Штайнмайєром, Міністром закордонних справ Королівства Швеція Карлом Більдтом та Міністром закордонних справ Республіки Польща Радославом Сікорським.

Під час телефонних розмов Леонід Кожара поінформував їх про останній розвиток подій в Україні, зокрема про захоплення радикально налаштованими силами будівлі Міністерства юстиції, "що може негативно позначитися на подальшому проведенні антикризових переговорів, а також спричинити ускладнення загальної внутрішньополітичної ситуації в країні".

Як відомо, раніше міністр Юстиції Олена Лукаш не виключила введення надзвичайного стану у зв’язку з тим, що Спільна справа на чолі з Данилюком захопила приміщення міністерства юстиції.

Лідер "УДАРу" Віталій Кличко попросив активістів звільнити будівлю міністерства, але вони відмовилися.

Згідно з законом про НС вводиться указом президента, який підлягає затвердженню Верховною Радою протягом двох днів з моменту звернення президента.

До введення президент звертається через засоби масової інформації або в інший спосіб до груп осіб, організацій, установ, які є ініціаторами чи учасниками дій, що можуть бути приводом для запровадження надзвичайного стану, з вимогою припинити свої протиправні дії протягом встановленого у зверненні строку і попередженням про можливість введення надзвичайного стану.

Надзвичайний стан в Україні може бути введено на строк не більш як 30 діб і не більш як 60 діб в окремих її місцевостях.

У період НС не можуть бути припинені повноваження президента, ВР, уряду, тощо.
НС передбачає:

- встановлення особливого режиму в'їзду і виїзду, а також
обмеження свободи пересування по території, де вводиться
надзвичайний стан;

- обмеження руху транспортних засобів та їх огляд;

- посилення охорони громадського порядку та об'єктів, що
забезпечують життєдіяльність населення та народного господарства;

- заборона проведення масових заходів, крім заходів,
заборона на проведення яких встановлюється судом;

- заборона страйків;

- примусове відчуження або вилучення майна у юридичних і
фізичних осіб.

-запровадження комендантської години (заборона перебувати на вулицях та в інших громадських місцях без спеціально виданих перепусток і посвідчень особи у встановлені години доби);

-заборона виготовлення і розповсюдження інформаційних матеріалів, що можуть дестабілізувати обстановку;

- регулювання роботи цивільних теле- та радіоцентрів, заборона роботи аматорських радіопередавальних засобів та радіовипромінювальних пристроїв особистого і колективного користування;

- особливі правила користування зв'язком та передачі інформації через комп'ютерні мережі;

- порушення у порядку, визначеному Конституцією і законами України, питання про заборону діяльності політичних партій, громадських організацій в інтересах національної безпеки та громадського порядку, охорони здоров'я населення або захисту прав і свобод інших людей.

Українська правда

Переглянути всі 0      Написати коментар
ОСТАННІ В РОЗДІЛІ
ФОТОРЕПОРТАЖІ
ВАЖЛИВО
ОБГОВОРЕННЯ
ПО ТЕМІ

ПОПУЛЯРНІ
ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

E-mail редакції:
© 2007-2012, 4post.com.ua
Передрук матеріалів тільки за умови посилання на 4post.com.ua. Передрук, копіювання чи відтворення в будь-якому вигляді інформації, що містить посилання на агентство УНІАН, заборонено. медмагазин ortop.ua - ваш надежный помощник в заботе о здоровье. В нашем ассортименте представлена самая современная и эффективная медтехника. От товары для реабилитации до специализированных средств для пожилых людей. Имеется большой ассортимент ортопедическая обувь и ортопедические стельки высочайшего качества, а также иные ортопедические товары на все случаи жизни.