Новини  |  Публікації  |  Фото  |    |  
RSS  |  PDA Версія  |  Архiв  |  |  
4POST НОВИНИ Незалежне Iнтернет-видання

У Пітері підірвали пам'ятник Леніну (ФОТО)


01 квiтня 2009, 19:56

Написати коментар 1      Версія для друку 

Вибух прогримів у середу вранці біля пам'ятника Леніну біля Фінляндського вокзалу в Петербурзі, в результаті пам'ятник отримав істотні пошкодження.

«Невідомі підірвали невстановлений поки вибуховий пристрій біля пам'ятника близько 4.30 ранку», - сказав співрозмовник РИА Новин в правоохоронних органах міста.

На місці НП продовжують роботу вибухотехніки, проводиться перевірка.

Пам'ятник Леніну біля Фінляндського вокзалу є одним із перших творів монументальної скульптури радянського періоду. Творці монумента - скульптор Сергій Євсєєв і архітектори Володимир Щуко і Володимир Гельфрейх.

Бронзову скульптуру поставили на місці, де 1917 року Ленін виголосив знамениту промову з броньовика після повернення з еміграції до Петрограду на Фінляндський вокзал. Потім його перемістили трохи ближче до Неви.

Під час Великої Вітчизняної війни пам'ятник не постраждав - городяни врятували його від артобстрілів, засипавши піском і закривши дощатим футляром.

Висота скульптури разом з постаментом складає близько 10 метрів. Незважаючи на політичні зміни в Росії, пам'ятник Леніну біля Фінляндського вокзалу жодного разу не залишав постаменту.

немоскаль 02.04.2009, 00:53
круто,але Путя цього не пробачить,тепер їм добре шифруватись треба,на святе ж для чекіста посягнули
Переглянути всі 1      Написати коментар
ОСТАННІ В РОЗДІЛІ
ФОТОРЕПОРТАЖІ
ВАЖЛИВО
ОБГОВОРЕННЯ
ПО ТЕМІ

ПОПУЛЯРНІ
ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

E-mail редакції:
© 2007-2012, 4post.com.ua
Передрук матеріалів тільки за умови посилання на 4post.com.ua. Передрук, копіювання чи відтворення в будь-якому вигляді інформації, що містить посилання на агентство УНІАН, заборонено. медмагазин ortop.ua - ваш надежный помощник в заботе о здоровье. В нашем ассортименте представлена самая современная и эффективная медтехника. От товары для реабилитации до специализированных средств для пожилых людей. Имеется большой ассортимент ортопедическая обувь и ортопедические стельки высочайшего качества, а также иные ортопедические товары на все случаи жизни.