Новини  |  Публікації  |  Фото  |    |  
RSS  |  PDA Версія  |  Архiв  |  |  
4POST НОВИНИ Незалежне Iнтернет-видання

Документальний фільм про Pussy Riot став претендентом на «Оскар»



05 грудня 2013, 06:57
Дзеркало тижня



Написати коментар 1
Версія для друку 

Британсько-російська стрічка «Pussy Riot: панк-молебень» стала одним із п'ятнадцяти номінантів на премію «Оскар» за найкращий документальний фільм. Список з 15-ти претендентів опубліковано на сайті Американської кіноакадемії 3 грудня.

П'ятнадцять кінострічок було обрано зі 147 документальних фільмів, спочатку зареєстрованих у цій категорії. Поряд із фільмом про російську панк-групу Pussy Riot в остаточний список увійшли такі номінанти на премію Міжнародної асоціації документалістів, як датська стрічка «Акт вбивства» («The Act of Killing»), американський «Чорний плавник» («Blackfish»), «Площа» («The Square», Єгипет і США) і канадська стрічка «Історії, які ми розповідаємо» («Stories We Tell»).

До списку також потрапив фільм «Which Way Is the Front Line from Here? The Life and Time of Tim Hetherington» про британського військового журналіста Тіма Хетерінгтона, що загинув у 2011 році у Лівії.

Під час голосування буде визначено шорт-ліст із п'яти претендентів на премію.

Прем'єра фільму «Pussy Riot: панк-молебень» Максима Поздоровкіна і Майка Лернера відбулася 18 січня на американському фестивалі незалежних фільмів «Санденс». Стрічка отримала спеціальний приз журі фестивалю у категорії «документальне світове кіно». Самі автори фільму про процес над учасницями панк-групи називали його «класичною судовою драмою»: у стрічці використовують записи трансляції із зали суду, інтерв'ю та інші документальні матеріали.

Спочатку творці фільму намагалися домовитися про зйомки через компанію, що належить дружині адвоката Марка Фейгіна і намагалася зареєструвати бренд Pussy Riot. Учасниці групи не погодилися на реєстрацію бренду, а пізніше відмовилися від послуг адвокатів, з якими спочатку йшли переговори про авторські права. Чи було анульовано договір режисерів з адвокатами і повернуто отримані ними гонорари, 25 тисяч фунтів, не повідомлялося.

Про зйомки фільму стало відомо у листопаді 2012 року, після того, як двох учасниць групи було засуджено на два роки позбавлення волі, і ще одну - умовно за статтею «хуліганство» за виконання панк-молебню «Богородице, Путіна прожени» в храмі Христа Спасителя у Москві.

Нагадаємо, 86-та церемонія вручення премії «Оскар» відбудеться 2 березня 2014 року.

1 09.12.2013, 15:03
Это полный аут. И зачем их западные ценности после этого. Это не ценности - это хлам и помои.
Переглянути всі 1      Написати коментар

ПОПУЛЯРНІ
ОСТАННІ НОВИНИ
Росія ввела санкції проти Канади - 17:14
"Черкаси" чекають на "жорсткий" штурм через їхню нахабність. Генічеськ брали "силою" - 16:20
Україна відкликала свого посла з Білорусі - 14:41
Росіяни затопили ще один катер, аби не випустили українські судна - 14:07
Турчинов доручив продати майно ДУСі - 13:50
Сім'ї українських військових не випускають із Криму - 13:34
Ставицького оголосили у розшук - 13:10
В Феодосії викрали двох керівників морпіхів - 13:06
Аксьонов погрожує Києву "бумерангом" - 12:50
"Черкасам" вдалося відбити штурм - 12:27
ОСТАННI В РОЗДIЛI
ФОТОРЕПОРТАЖІ
ОБГОВОРЕННЯ
ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ
ЄС готується до екстрених санкцій за ескалацію насильства в Україні

E-mail редакції:
© 2007-2012, 4post.com.ua
Передрук матеріалів тільки за умови посилання на 4post.com.ua. Передрук, копіювання чи відтворення в будь-якому вигляді інформації, що містить посилання на агентство УНІАН, заборонено. медмагазин ortop.ua - ваш надежный помощник в заботе о здоровье. В нашем ассортименте представлена самая современная и эффективная медтехника. От товары для реабилитации до специализированных средств для пожилых людей. Имеется большой ассортимент ортопедическая обувь и ортопедические стельки высочайшего качества, а также иные ортопедические товары на все случаи жизни.