Новини  |  Публікації  |  Фото  |    |  
RSS  |  PDA Версія  |  Архiв  |  |  
4POST НОВИНИ Незалежне Iнтернет-видання

Азаров закликає ЄС до переговорів з РФ: наші проблеми - це і ваші проблеми

02 грудня 2013, 21:49

Написати коментар 1      Версія для друку 

Прем’єр-міністр Микола Азаров закликає Євросоюз приєднатися до переговорів України і Росії щодо вирішення торговельних проблем, які виникли через підготовку до підписання Угоди про асоціацію.

Про це він заявив на зустрічі з послами європейських країн і США, яка проходить у Києві в понеділок, повідомляє УНІАН.

Азаров зазначив, що Росія погодилася проводити такі переговори за декілька днів до запланованої дати підписання Угоди про асоціацію. Тому Україні довелося відмовитися від підписання документа 29 листопада.

Разом з тим, Азаров висловив сподівання, що ЄС перегляне свою позицію і включиться в тристоронні переговори для вирішення проблемних питань.

«Ми саме через Угоду про асоціацію одержали проблеми з нашими російськими партнерами. Це ж правда», - заявив прем’єр.

«Ви можете сказати: «Але ми тут при чому?». Але ви ж нам не сторонні партнери, ми ж з вами хочемо будувати відносини стратегічного партнерства на довготривалій основі. Значить, наші проблеми повинні сприйматися як і ваші проблеми», - сказав він.

«Я хотів би сказати одне, що все можна врегулювати, було б бажання. У нас таке бажання є (проводити тристоронні переговори – ред.). Головне, щоб і у вас було бажання розуміти наші проблеми і брати участь у їх вирішенні», - наголосив Азаров.

Він висловив упевненість у тому, що переговори в тристоронньому форматі зможуть принести позитивний результат.

«Це була б дуже продуктивна зустріч. Ми могли б відразу зняти всі ті суперечності, які виникають, і знайти компромісне рішення», - сказав Азаров.

Як відомо, 21 листопада Кабінет міністрів України ухвалив рішення припинити процес підготовки до укладення Угоди про асоціацію з ЄС, яке планувалося підписати на Вільнюському саміті «Східного партнерства» 28-29 листопада.

Як повідомив згодом віце-прем'єр-міністр Юрій Бойко, переговори про асоціацію припинені доти, доки не вирішиться питання про надання з боку ЄС компенсацій втрат України, які можуть статися від зниження торгівлі з РФ і країнами СНД у разі підписання документа.

Україна запропонувала провести тристоронні переговори Україна – Росія – ЄС, але Євросоюз проти підключення Росії до переговорів України і ЄС про асоціацію.

29 листопада у Вільнюсі Україна не підписала Угоду про асоціацію з ЄС.

ал 02.12.2013, 21:59
сволочь. Речь идет об ассоциации Украины. При чем тут Россия. Монголию еще пригласи
Переглянути всі 1      Написати коментар
ОСТАННІ В РОЗДІЛІ
ФОТОРЕПОРТАЖІ
ВАЖЛИВО
ОБГОВОРЕННЯ
ПО ТЕМІ

ПОПУЛЯРНІ
ОСТАННІ ПУБЛІКАЦІЇ

E-mail редакції:
© 2007-2012, 4post.com.ua
Передрук матеріалів тільки за умови посилання на 4post.com.ua. Передрук, копіювання чи відтворення в будь-якому вигляді інформації, що містить посилання на агентство УНІАН, заборонено. медмагазин ortop.ua - ваш надежный помощник в заботе о здоровье. В нашем ассортименте представлена самая современная и эффективная медтехника. От товары для реабилитации до специализированных средств для пожилых людей. Имеется большой ассортимент ортопедическая обувь и ортопедические стельки высочайшего качества, а также иные ортопедические товары на все случаи жизни.